Aankoopmakelaar

Wilt u een huis kopen?

 

Met veel plezier en dezelfde toewijding als verkoopmakelaar, treed ik ook op als aankoopmakelaar. Dit kan voor nieuwe klanten zijn of voor bestaande klanten wiens woning ook via mijn bemiddeling is verkocht.

 

In deze ondoorzichtige markt, waarin enerzijds vraagprijzen verouderd zijn, terwijl steeds meer woningen zo gewild zijn dat ze boven de vraagprijs verkocht worden, is een aankoopmakelaar geen overbodige luxe!

 
U vraagt u wellicht af waarom. Het kopen van een woning is, met alle informatie op internet, toch heel eenvoudig geworden? Dat lijkt misschien wel zo. Het vinden van een woning is dankzij het internet inderdaad relatief eenvoudig. Echter, het kopen van een woning wordt met de dag ingewikkelder.

Kandidaat-kopers laten, in hun enthousiasme over de woning, hun rationele benadering vaak varen. Soms met nare consequenties van dien. Het is dan prettig als uw eigen makelaar als rationele buffer en ervaringsdeskundige achter u staat. Ik verdiep me in de persoonlijke wensen en mogelijkheden, en met mijn kennis van de woningmarkt breng ik klanten vaak tot nieuwe inzichten. Door deze interactie ontstaat een basis voor een betere keuze.  Daarnaast brengt het kopen van een woning ook veel twijfels met zich mee: betaal ik er niet te veel voor? Krijg ik de woning nog verkocht na de verbouwing? Het is dan prettig om uw eigen makelaar als expert in te schakelen. Bovendien bestaat nog steeds het misverstand dat een verkopend makelaar ook úw belang zou behartigen. Een makelaar kan maar op 1 stoel tegelijk zitten, en dat is die van zijn opdrachtgever.

Daarom is het altijd verstandig om uw eigen NVM aankoopmakelaar in te huren. Het kan u veel geld besparen en geeft u een goed gevoel over uw aankoop. Ik werk met vaste tarieven vanaf €1.250,00 exclusief BTW.

 

Briaire Makelaardij is vanzelfsprekend aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft circa 3000 leden. NVM-makelaars moeten zich houden aan de NVM Erecode en volgen verplichte cursussen en trainingen om hun kennis op peil te houden. Een externe partij certificeert ze voor vakbekwaamheid. Alle NVM-leden zitten in dezelfde branchevereniging. Een schat aan kennis en ervaring is dus binnen handbereik. Belangrijk is bijvoorbeeld de NVM Database, met daarin allerlei informatie over de te koop staande huizen.